Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sárkány fajok: Tűzsárkányok

tuzsarkany2.jpg    tuzsarkany.jpg

Tűzsárkány

Méretei:  Egyedenként változó, előfordulnak egészen nagy és embernél kisebb állatok is.

Színe, megjelenése:Elsősorban vörös, sárgás, de gyakori a fekete is.

Különleges tulajdonságai: A lételeme a tűz, nem bír nélküle életben maradni. Ha testhőmérséklete igen lecsökken (kb. 100 fok alatti) akkor már komoly veszélynek van kitéve és ha hőmérséklete tovább csökken, a sárkány elpusztul. Ezért főként vulkánok belsejében él, ahonnan a nagyobb példányok jönnek csak elő.

Viselkedése, életmódja: Ezek a sárkányok fióka koruktól fogva egész életükben nőnek, de igazán nagy példányokkal ritkán lehet találkozni, ugyanis ez a sárkány szeret barlangokba, vulkáni kürtőkben élni, ahol nehéz megközelíteni. Területét, barlangját védi és minden különösebb indok nélkül tud agresszívan viselkedni. Könnyű feldühíteni, és ha ezt valaki megteszi, arra tüzes lángcsóvával támad.  A tűzsárkány félelmetes erejéről és bátorságáról, valamint igen fejlett tűzokádási képességéről híres. Sok pusztító csata résztvevői, igazán ádáz harcosok. Kifejezetten jól repülnek, szárnyaikon általában öt ujjcsont található. Fejük gazdagon díszített különféle szarvakkal, nyúlványokkal. Páncélzata nem erős.

Szaporodása, fiókája: A sárkánypárok nem hűek egymáshoz. A nőstény kb. egy évtizedenként rak tojást, amit eleinte egyedül gondoz, a hímek nem vesznek részt a tojás melegítésében, óvásában. Ebben az időszakban az anya rendkívüli figyelemmel óvja tojását, megközelíthetetlenné teszi mások számára. De a fióka kikelése előtt néhány nappal magára hagyja, és a fiókának később már egyedül kell gondoskodnia magáról, leszámítva azt a némi eleséget amit ez anyja hagy neki hátra távozása előtt.A fióka gyorsan nő, mire eléri az egyéves kort már kitűnően repül is.